fbpx

FAQ

Verzending

Verzenden jullie ook buiten Nederland en België?

Ja! Bij SecurityDeal leveren we aan alle Europese landen. Voor leveringen aan landen uit andere continenten adviseren we je contact op te nemen met onze klantenservice.

Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Als je bij ons in de webshop een product koopt streven wij ernaar om het product zo snel mogelijk bij jouw thuis af te leveren. Wij leveren doorgaans binnen vier tot zes werkdagen. Bestellingen uit Nederland en België worden geleverd met DHL.

Ik heb geen bevestiging van mijn bestelling ontvangen

Als je niet binnen enkele minuten na jouw bestelling een bevestiging hebt ontvangen, dan kan er het volgende fout zijn gegaan.

  1. Jouw provider ziet onze automatische mailings mogelijk als spam, en heeft deze verwijderd/verplaatst naar de spambox
  2. Je hebt bij de bestelgegevens een typefout gemaakt in jouw email-adres

Retouren

Hoe kan ik mijn aankoop retourneren of ruilen?

Als je een product wilt ruilen of retourneren kan je contact opnemen met onze klantenservice. Vermeld het bestelnummer en de reden van ruilen of retourneren en ons team zal je zo snel mogelijk verder helpen.

Kan ik mijn aankoop ten alle tijden retourneren of ruilen?

Als je niet tevreden bent met jouw aankoop, mag je de gekochte items binnen 30 dagen na leveringsdatum ruilen of retourneren. Na deze periode wordt de aankoop beschouwd definitief. Retourneren is alleen mogelijk wanneer de items zich in de originele verpakking bevinden of door ons beschadigd geleverd zijn.

Hoelang duurt het voordat mijn geld wordt teruggestort?

Binnen vijf werkdagen na ontvangst van jouw retour wordt jouw aankoopbedrag (exclusief verzendkosten) teruggestort.

Ik heb een product geretourneerd maar mijn aankoopbedrag nog niet ontvangen

De verwerking van retouren duurt vaak twee werkdagen plus twee dagen voor de betalingsprovider. Dus reken op ongeveer zeven werkdagen. Duurt het langer? Neem dan alsjeblieft contact met onze klantenservice op.

Bestellen

Hoe kan ik voor mijn bestelling betalen?

Bij SecurityDeal bieden wij onze klanten breed scala aan betalingsopties aan. Naast het handmatig overmaken van jouw betaling op onze bankrekening, kan je jouw bestelling op de volgende manieren betalen;

iDeal
PayPal
Creditcard (Mastercard/Visa/Amex)
SOFORT
Bancontact
GiroPay
EPS
Multibanco

Kan ik zelf ook handmatig het aankoopbedrag overschrijven?

Het is ook mogelijk om een handmatige overschrijving te doen. Wanneer de betaling is ontvangen zullen wij de order direct in behandeling nemen en versturen. Je kunt het bedrag van je bestelling overmaken naar het volgende rekeningnummer:

Bij betaling adviseren wij je altijd het ordernummer + jouw naam te vermelden voor een snelle afhandeling. Het duurt gemiddeld 2 tot 3 werkdagen totdat jouw betaling bij ons binnen is.

Is jullie betaalproces veilig?

Ja, ons volledige betaalproces wordt uitgevoerd via het betaalsysteem van de beste paymentprovider van Europa, Stripe. Zij waarborgen dat je transactie beveiligd wordt uitgevoerd. Zodra de betaling binnen is zal de bestelling direct door SecurityDeal verwerkt worden en geldt de aangegeven levertijd.

Garantie

Ik heb de verkeerde bestelling ontvangen

Heb jij net een pakketje uitgepakt waar niet de producten in te vinden zijn die je bij ons besteld had? Dan adviseren we je een foto van je bestelling te sturen naar onze klantenservice. We gaan dan direct achter jouw bestelling aan en zorgen dat de juiste producten zo snel mogelijk jouw kant op komen!

Heb ik garantie op de producten uit mijn bestelling?

We streven naar bruikbare en duurzame artikelen. Daarom geldt voor alle artikelen die je bij ons koopt de wettelijke garantie. Dat betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren moet functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, zorgen wij zo snel mogelijk voor een passende oplossing. Je kunt contact met onze klantenservice opnemen.

Zijn een of meerdere producten uit jouw bestelling beschadigd?

Het zou natuurlijk nooit mogen voorkomen dat een van onze producten beschadigd geleverd wordt. Mocht dit toch het geval zijn, adviseren we je direct contact op te nemen met onze klantenservice en zorgen we ervoor dat er zo snel mogelijk een nieuw product jouw kant op komt!

Is jouw bestelling niet volledig geleverd?

Heb jij je bestelling ontvangen maar ontbreekt er een product? Dan kan het zo zijn dat dit product nog op een later moment nageleverd wordt. Indien dit het geval is, zal dit aangegeven zijn in de originele bestelbevestiging. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Top
X